Pályázat

"Kompetenciafejlesztés a hálózat segítségével a vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában és Napközi Otthonos Óvodában"
TIOP-1.2.5-09/1-2009-0025


A vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda fejlesztésére a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 14.036.144 Ft-os támogatást kapott az intézmény. A korszerűsítést elsősorban az informatikai eszközellátottság minősége és mennyisége indokolta. A támogatás segítségével megvalósulhatott az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, és a közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítése, mely elősegítette a kompetenciaalapú oktatás megvalósítását.

A projekt kiemelt célja volt, hogy a mikrotérségben egyedülálló, innovatív módon megteremtse a digitális taneszközök, tananyagok oktatási gyakorlatba való beépülésének infrastrukturális lehetőségét az intézményben. Ennek következtében a tantermek és szaktantermek alkalmassá váltak az új IKT eszközök fogadására és használatára, ami azért kulcsfontosságú, mert általuk növelhető a diákok iskolai teljesítménye, valamint segíthető a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű gyermekek tanulása. A projekt során kialakításra kerültek a multimédiás sarkok az internet végpontokhoz, illetve a hálózat teljes iskolai kiépítése is megvalósult így az internet mindenki számára elérhető vált az oktatásban és a tanulásban. Az említett tevékenységek megvalósításához szükséges bútorok, tároló szekrények, informatikai eszközök, szoftverek, és multimédiás oktató cd-k is beszerzésre kerültek. A projekt során kialakított korszerű oktatási intézmény hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez, a méltányos oktatási körülmények kialakításához, és a magasabb színvonalú szakmai munkához.

Az elmúlt években több projekt segítségével komplex fejlesztés valósult meg az intézményekben, így szeptembertől már egy teljesen új, minden tekintetben modern környezetben kezdhetik el a tanévet a diákok és a pedagógusok egyaránt.

A kedvezményezett:
Vizsoly Község Önkormányzata
Cím: 3888 Vizsoly, Szent János u. 155.
Telefon: 46/587-440
Honlap: www.vizsoly.hu

A közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1139 Budapest, Váci út 45. "C" épület
+36-1/273-4250
www.norda.hu

Nemzeti fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu


A pályázat projekt záró rendezvényének képei
2013. június 28.

 


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.