Szeretettel köszöntöm Vizsoly honlapján

Polgármesteri köszöntő

Vizsoly község 2019. október 13-án eddig soha nem látott mértékű, közel 3/4-es többségű összefogással választotta a keresztény-demokrata utat, ami egy több évtizedes baloldali politikának vetett véget a településen. Ezzel az erős felhatalmazással élve meg kívánjuk szüntetni a koncepció és értékrend nélküli önkormányzatiságot. Helyette a békés, együttműködésen alapuló, hagyományainkat éltető, intézményeinket építő erős közösség kialakítását tűztük ki célul, mely Vizsoly közel ezer éves keresztény szellemiségéből táplálkozik.

Településünk első írásos emlékei (1215) között az Egyházas-vizsoly kifejezés szerepel, mely községünk keresztény hitének és értékrendjének történelmi tanúsága. Hisszük, hogy a napjainkban is zajló országos keresztény-demokrata megújulás mentén egy új fejlődési pályára állhatunk. Ezt az utat arra a keresztény világképre kell helyezzük, melynek római- és görög-katolikus, valamint református hitéleti és kulturális gazdagsága eddig is híressé tette községünket.

Vizsoly középkorig vissza-vezethető regionális központi szerepét kiváló természeti-földrajzi adottságainak, keresztény közösségének és kultúr-politikájának is köszönhette. Az itt élt pálos szerzetesek "ora et labora" (imádkozz és dolgozz) jelmondata már a kezdetekkor lefektette az emberhez méltó élet és gyarapodás alapköveit. Ezen messze tekintő hagyományaink mentén kívánunk összefogást teremteni a lakosság körében az egyházi intézmények szoros bevonásával egy megújuló vallásos szellemiségű, a munka és tisztességesség mentén gyarapodó erős, boldog, egymást kölcsönösen támogató, keresztény közösség érdekében.

prof. dr. Palotás András
polgármester

 

 

 


Vizsolyi Idegenforgalmi és Ifjúsági Központ

Mezei Olivér készítette a biblia éve tiszteletésre, melyet a faluház
szentelésekor ajándékozott a katolikus plébánosnak, a református lelkésznek
és a polgármesternek.

 

 

© 2003 - 2020 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.